TS 13027 Hijyen Belgesi

Hijyen Nedir?
Bir gıda ürününün her türlü zararlı dış etkilerden korunması insane zarar vermeyecek boyutta olmasıdır.
Gıda üretimi yapan yada hizmet veren kurluşların temiz ve hijyenik ortmalarda üretim ve hizmet verebilmesi nihai tüketici ve alıcıların sağlığının korunması açısından gıdanın üretiminden depolanması taşınması ve sunumunda kadarki tüm süreçlerin Gıda Hijyeni Yöentmeliğine uygun olması gerekmektedir.

Gıda Hijyen ve sanitasyon yönetmeliği ve Ts 13027 Gıda üretüm yerlerinin hijyen ve sanitasyon kuralları işletmeler için rehber ve zorunlu standartlardır.

Hangi işletmeler Hijjyen Denetimine Tabidir

  • Gıda İşleme tesisleri
  • Restoranlar, lokantalar, kafeler
  • Market zincirleri
  • Catering firmaları
  • Gıda ambalajıı üreten işletmeler
  • Gıda depolama ve lojistik firmaları
  • Gıda ile alakalı tüm firmalar

Ts 13027 Hijyen Belgesi Faydaları

  • Firma marka itibarı sağlar
  • Müşteri memnuniyeti sağlar
  • Personel kontrolü
  • Olası tehlikelerin önüne geçer
  • Tüketici açısından satın aldığı üründen emin olması
  • Yasalara uyum olası cezaların önlenmesi
  • Yasal denetimlere hazır olma

13027 Standardı Denetleme Noktaları

  • Üretim yeri hijyeni
  • Personel hijyen denetimi
  • Çapraz bulaşma riskleri
  • Alet ve ekipmaların hijyen kontrolü
  • Satış ve sunumda hijyen
  • Depolama şartları hijyeni
  • Lojistik açıdan hijyen
  • Pest kontrol
  • Temizlik malazemelerinin hijyeni
  • Amabalaj malzemelerinin saklanması ve hijyeni
  • Firma ziyaret şartları ve koşulları
  • Ürünle ilgili analiz ve test sonuçları

Tüm şartların uygunluğu halinde firmaya Hijyen Sertifikası verilmektedir. Belge yıllık olmaklaa birlikte denetim kontrol her an olabilmektedir.

Hijyen belgesi ile ilegili Eurocert uzmanlarına danışabilirsiniz.


Mutlu Müşterilerimizden Bazıları